NHÀ MỘC Residence

Project location: DA NANG CITY, VIETNAM

Completion Year: 2018

Gross Built Area (square meters or square foot): 130m2

 The carpentry house is designed with the philosophy of building a house that is not only a place to live but also a place to protect people from the outside environment. the most important thing in the house is the space that connects people inside and outside.
 
Thanks to the direction of air circulation along the length of the house, the space inside and outside of the house will become lively and cool. Both closed and open areas have wind movement throughout most of the day, making the best use of the natural source of energy.
 
Continually stacked volumes blend into a purposeful whole: the ostentatious one and the shyly another one, both of which nestled with enough setbacks to block the harsh summer sun. The main material, which is true to its name “rustic and quiet”, brings a nostalgia connecting the heritage of tropical architecture.

Drawing

Share on facebook
Share to facebook